Nyelviskola - GYIK

Kérdések:

 

 1. Mit jelent a REXAMO?
 2. Miben más ez a módszer?
 3. Hogyan történik a képzés?
 4. Milyen nyelveket lehet tanulni?
 5. Hány fős egy tanfolyami csoport?
 6. Mikor járhatok órára?
 7. Hány percesek az órák?
 8. Mennyit lehet hiányozni az órákról?
 9. Hány óra alatt jutok el az általam kívánt célig?
 10. Milyen szintről kezdhetem el a képzést?
 11. Milyen szintű nyelvtudást érhetek el a módszer segítségével?
 12. Ugyanaz a nyelvtanár tanít a tanfolyam során?
 13. Mennyibe kerül egy 40 órás tanfolyam?
 14. Ki lehet-e próbálni a REXAMO módszert?
 15. Mikor indul a következő tanfolyam?
 16. Milyen tananyagot kell megvásárolnom a képzéshez?
 17. Mi történik, ha bármi miatt félbe kell szakítanom a képzést?
 18. Tudok-e vizsgázni a Nyelviskolában?
 19. Ha egyéb kérdésem van, hol tehetem fel?

 


 

Válaszok:

 

Mit jelent a REXAMO?

A REXAMO kifejezés egy mozaikszó, amely ún. relaxációs alapú multimédiás oktatási formát jelenti.

Vissza a kérdésekhez

 

Miben más ez a módszer?

A hagyományos módszerrel történő nyelvoktatástól több szinten eltér a REXAMO módszere. Elsősorban módszertanában és eszköztanában mutat jelentős különbözőséget, másrészt az iskola környezete, exkluzivitása "más, mint a többi" nyelviskoláé. Módszertanában több oktatási stratégiát ötvöz, amelyhez professzionálisan fejlesztett, több évtizedes múlttal rendelkező tananyagot adaptál. Multimédiás eszközök segítségével több érzékszerven keresztül, audiovizuálisan tanulja a tanuló az idegen nyelvet, relaxációs és tanári tanórák alkalmával. Nincs szómagolási kényszer, nincs nyelvtani alapokra helyezett nyelvtanulás, tanulóink globálisan, egészében sajátítják el az általuk tanult idegen nyelveket. A képzés kommunikáció alapú, beszéd centrikus.

Vissza a kérdésekhez

 

Hogyan történik a képzés?

Ahogy azt már olvasta a korábbi kérdések között, a tanóráknak két típusa van: relaxációs tanóra és tanári –kontakt- tanóra. A tanfolyam relaxációs tanórával kezdődik, amelyet másnap (minimum 24 óra elteltével) a tanári tanóra követ. Az órákra egyéni időbeosztás alapján, egyéni haladási ütemterv szerint kerül sor, mindig akkor jelentve elfoglaltságot a tanulónak, amikor szabadidővel rendelkezik. Az iskola külön kérése, és a módszer elvárása is egyben viszont, hogy egy héten minimum 2X2 órában kerüljön sor az órák megtartására. Amennyiben az ajánlott óraszámot tudja vállalni a tanuló, úgy kb. 2 hónap alatt ér véget egy 40 órás tanfolyam. A relaxációs tanórán relaxációra alkalmas, kényelmes fotelben, fekvő vagy félig ülő állapotban látja, hallgatja és ismétli a tananyagot a nyelvtanuló. Következő alkalommal, a tanári tanórán az előző relaxációs tanóra tananyaga kerül feldolgozásra a tanuló aktív részvételével. A tanári tanórákon számítógép segítségével ugyanazon struktúrában látja és hallja a tanuló az anyagot (éber állapotban), amelyet a nyelvtanárral más módszertani formában közösen feldolgoznak és gyakorolnak. A relaxációs órán megszerzett passzív tudás tehát aktívvá válik.

Vissza a kérdésekhez

 

Milyen nyelveket lehet tanulni?

Szegedi központunkban jelenleg angol, német és francia nyelv tanulására van lehetőség a REXAMO módszerével. Kecskeméten pillanatnyilag angol és német képzések érhetők el.

Vissza a kérdésekhez

 

Hány fős egy tanfolyami csoport?

EGY fős „csoportokkal” dolgozik a módszer. Minden tanulónk egyedül van jelen mind a relaxációs, mind a hozzá kapcsolódó tanári –kontakt- órán, így lehetőség van a saját időbeosztáshoz igazodó, egyéni és egyedi ütem és haladási szerinti, egyéni igényeket kielégítő oktatási formára.

Vissza a kérdésekhez

 

Mikor járhatok órára?

Nyelviskolánk tanulói – ahogyan azt a fentiekben is olvashatja – minden esetben napi elfoglaltságaikhoz igazíthatják óráikat. A tanulók kérésének megfelelően így reggel 8 órától este 7 óráig várja a tanulóit az iskola este 8-ig vagyunk nyitva.

Vissza a kérdésekhez

 

Hány percesek az órák?

A tanári és relaxációs tanórák egyaránt 60 percesek.

Vissza a kérdésekhez

 

Mennyit lehet hiányozni az órákról?

Miután a tanórákon kizárólag egyedül vesz részt a tanuló, így a „hiányzás” egyben az adott tanóra elmaradását jelenti. Az iskola egyik jelszava a rugalmasság. Minden esetben megoldást találunk az esetelegesen elmaradt órák pótlására.

Vissza a kérdésekhez

 

Hány óra alatt jutok el az általam kívánt célig?

Természetesen ez attól is függ, hogy milyen szintről hová szeretne jutni az ember. Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk határozni, hogy hány 40 órás tanfolyami blokkból kell felépüljön a képzés, személyes, egyénre szabott (díjmentes!) konzultációra van szükség és lehetőség. Minden tanuló más, minden tanuló máshonnan indul, más a célja. Vannak, akiket egy társalgási szintű nyelvtudás motivál, vannak, akik külföldi munkavállalásban gondolkodnak, vannak, akik mielőbb kezükben szeretnék tartani diplomájukat (aminek a nyelvvizsga megléte feltétele). Ehhez oldalunkon visszahívást tud kérni.

Vissza a kérdésekhez

 

Milyen szintről kezdhetem el a képzést?

A REXAMO módszerével azok is tanulhatnak, akik még sosem tanulták az általuk választott idegen nyelvet. Természetesen lehetőség van bármilyen nyelvi szinten bekapcsolódni a tananyagba, kezdőtől akár felsőfokig, sőt, a módszerrel a gazdasági (üzleti) szaknyelvet is elsajátíthatja.

Vissza a kérdésekhez

 

Milyen szintű nyelvtudást érhetek el a módszer segítségével?

Ahogy a fentiekben is olvasható, akár felsőfokú nyelvtudásra is szert tehet képzésünk segítségével.

Vissza a kérdésekhez

 

Ugyanaz a nyelvtanár tanít a tanfolyam során?

Igen, egy nyelvtanár viszi végig a tanfolyamot a tanulóval.

Vissza a kérdésekhez

 

Mennyibe kerül egy 40 órás tanfolyam?

A nyelviskola tanfolyamainak díjszabását egyénre szabottan készíti el, amely során figyelembe veszi a tanuló aktuális nyelvi szintjét, nyelvtanulási céljait, lehetőségeit, időbeosztását, a képzés ütemezését stb. A mindenkori pontos díjakról és az aktuális akciókról képzési referensünk személyre szabottan, díjmentesen tájékoztatják Önt.

Vissza a kérdésekhez

 

Ki lehet-e próbálni a REXAMO módszert?

Képzési referensünk személyesen felveszi Önnel a kapcsolatot, miután érdeklődött a nyelvoktatásunk iránt. Találkozásuk alkalmával ismerteti Önnek a REXAMO nyelvtanulási módszert. Ezt követően, amennyiben igényt tart rá, úgy a referens kolléga leszervez Önnek egy bemutató órát, előre egyeztetett időpontban, amelynek helyszíne a Nyelviksola. Fontos, ahhoz, hogy kipróbálja a módszert, előtte ismerkedjen meg vele.

Vissza a kérdésekhez

 

Mikor indul a következő tanfolyam?

A tanfolyam minden esetben akkor kezdődik, ha a tanuló döntést hoz arra vonatkozóan, hogy mikor szeretné kezdeni a választott idegen nyelv tanulását. Miután nincsenek csoportok, így a tanuló saját maga dönt ebben a kérdésben.

Vissza a kérdésekhez

 

Milyen tananyagot kell megvásárolnom a képzéshez?

Semmilyet. A REXAMO módszernek saját kiadványai vannak, amelyek a tanfolyam árát képezik.

Vissza a kérdésekhez

 

Mi történik, ha bármi miatt félbe kell szakítanom a képzést?

Ebben az esetben egyeztet kollégáinkkal, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy folytatás esetén ott és azzal a tanárral tudjon bekapcsolódni a tananyagba, ahol annak vége szakadt. Fejlődés esetén természetesen az adott szintjéhez igazítva tudja folytatni képzésünket. Órái nem vesznek el!

Vissza a kérdésekhez

 

Tudok-e vizsgázni a Nyelviskolában?

Igen. Egyrészt minden tanfolyami blokk végén értékeli Ön és nyelvtanára is, hogy hova fejlődött a kezdéshez viszonyítva, illetve Nyelviskolánk a KJF TársalKodó/GazdálKodó nyelvvizsgarendszerének (államilag elismert, akkreditált, kétnyelvű vizsga) és a Michigan Egyetem (nemzetközi, honosítható, egynyelvű vizsga) által szervezett nyelvvizsga vizsgahelye.

Vissza a kérdésekhez

 

Ha egyéb kérdésem van, hol tehetem fel?

Írjon nekünk az info@matrixcbs.com címre, kollégáink a lehető legrövidebb úton megválaszolják azt.

Vissza a kérdésekhez

 

Nyelviskola tartalma: