A REXAMO nyelvoktatási módszer (egyéni)

REXAMO és a VillámNyelvtanulás kapcsolata

A titok annyi, hogy forradalmasítottuk, "megváltoztattuk a nyelvtanulási szokásokat - teljesen"- írja dr. Makara György az általa kifejlesztett Villám nyelvoktatási módszerről (Nyelvtanulás Villámfényben). A gyermeki nyelvtanuláshoz hasonlóan - fokozatosan és különös erőfeszítés nélkül - jut el a nyelvtanuló a nyelvismerethez:

  • - először mások megértéséhez és a jó kiejtés képességéhez,
  • - majd adott szöveg módosításához, manipulálásához,
  • ezután pedig a spontán saját beszéd képességéhez.

Az idegen nyelven való gondolkozás - a belső néma beszéd és a képzelet kapcsolata - közben magától kialakul. Hamarabb, mint gondolnánk.
A VillámMódszer fő jellemzője, hogy a nyelvtanuló minden idegen nyelvi mondattal úgy találkozik először, hogy:

  • - előre ismeri annak jelentését,
  • - felismeri az általa korábbról ismert elemeket,
  • - majd kikövetkezteti az ismeretlen elemek jelentését.

Ebben a „trükk” annyi, hogy minden új mondat jelentése a hangfeldolgozásban előre elhangzik magyarul. Megértéséhez nincs szükség az új szavak és nyelvtani szabályok előzetes ismeretére. Ezeket a jelentés ismeretében kikövetkezteti a nyelvtanuló.
Ettől élvezetes, emlékezetes és eredményes ez a nyelvtanulás. Az anyanyelv elsajátításához hasonló, csak könnyebb nála. Itt mindig és pontosan ismerjük ugyanis a szöveg jelentését.

 

Bemutatkozó - "Személyes indíttatás"

Cégünk megalapítását több személyes tényező is motiválta. A világnyelvek beszélése (elsősorban angol, német nyelv, de sok helyzetben már a francia  nyelvi is) a XXI. században minden embertől elvárt kívánalom ahhoz, hogy az információs társadalommal „fel tudja venni a lépést”, a munkahely és magánélet tekintetében egyaránt. Gondoljon csak bele a külföldi nyaralásaiba! A mai felnövekvő generációnak ez már nem jelent problémát, hiszen kicsi gyerekkoruk óta ebbe nőnek bele. De mi a helyzet velünk, a fiatal felnőttekkel és az idősödő korosztállyal, akik a magyar népesség jelentős százalékát teszik ki?  Hogyan lehet ezen személyek nyelvtanulását elősegíteni úgy, hogy az ne a hagyományos értelemben vett tanulás legyen, hanem kikapcsolódást, kellemes élményt jelentsen?  Ennek a kérdésnek a megválaszolására kezdtük fejleszteni a módszerünket (korábbi, meglévő cégünkben), tárgyalásokba kezdve több partnerrel is.

REXAMO módszer bemutatása

REXAMO nyelvoktatási módszer lényege

REXAMO: RElaxációs állapoton Alapuló Multimédiás eszközöket alkalmazó Oktatási módszer, amely több oktatási stratégiát alkalmaz egy eredményesebb és hatékonyabb tanulás elérésére, tanulást elősegítő agyi állapotban (relaxációban, alfa közeli állapotban).

Választható nyelvek: angol, német és francia

7 lépcső a sikeres nyelvtudáshoz

A hétlépcsős nyelvtanulási modell

1. lépcső: Nyílik a fül - Idegen nyelvi fürdő

2. lépcső: Kimondási tréning - Nyílik a száj

3. lépcső: Leírási tréning - Nyílik a szem, mozdul a kéz

4. lépcső: Felolvasási tréning - Pörög a nyelv

5. lépcső: Fordítási tréning - Tisztul a fej

6. lépcső: Szövegmódosítás és önálló szövegalkotás - Kezdődik a “szabadúszás”

7. lépcső: A nyelvtan áttekintése, rendszerezése

 

Beköszöntő

Napjainkra számos nyelvtanulási módszer vált ismertté, köztük "hagyományos" és "alternatív" nyelvoktatási, nyelvtanulási módszerek egyaránt. Hogy mitől lesz alternatív egy nyelvtanulási módszer? Tekintse át a REXAMO módszer lényegét, és győződjön meg Ön is arról, hogy bármely idegen nyelvet el lehet sajátítani, ha azt természetes tanulási környezetben, természetes tanulási módszerrel tesszük. Lehet, hogy az alternatív módszerek nem is olyan alternatívak?!

Feliratkozás RSS - A REXAMO nyelvoktatási módszer (egyéni) csatornájára